Asten; gezellig Brabants dorp in de prachtige Peel

Met Nationaal Park de Groote Peel en de Strabrechtse Heide op wandel- en fietsafstand is Best Western Hotel Nobis Asten het perfecte startpunt voor de natuurliefhebber, de sportieveling maar ook de cultuursnuiver! Een landschap van ondoordringbaar moeras en water, heidevelden, zandruggen, berken en open vlaktes. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Ook trekt de rust van de Groote Peel ruim honderd soorten broedvogels en ook trekvogels. Liever wat leren over de omgeving? Dit kan bijvoorbeeld in het bezoekerscentrum ‘De Pelen’ van Staatsbosbeheer, of in het Klok & Peel museum in Asten.

Nune Ville

Dit herenhuis is gebouwd in 1874. Het is gelegen naast het ouderlijk huis van de kunstenaar Vincent van Gogh, die twee jaar in Nuenen woonde en werkte. In Nune Ville woonde Margot Begemann, de geliefde van Vincent in 1884. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier een Joodse jongen verborgen gehouden. Nu is deze villa op zaterdagen of op afspraak te bezichtigen. Het gehele huis is ingericht met 19e-eeuwse meubels, objecten en schilderijen.

Adres

Berg 24
5671 CC Nuenen
www.salonnuneville.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 24 minuten met de auto

Museum Klok en Peel

Museum ‘Klok & Peel’ laat op een unieke manier zien hoe De Peel zich in de afgelopen tienduizend jaar heeft ontwikkeld. De natuur- en cultuurhistorie is op een prachtige manier in beeld gebracht. De Klok en Beiaardcollectie in Museum Klok & Peel is van internationale betekenis. Topstukken zijn de mechanische speeltrommel van de zeventiende eeuwse Hattemer beiaard en het astronomische uurwerk.

Adres

Ostaderstraat 23
5721 WC Asten
0493 691 865 museumklokenpeel.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 6 minuten met de auto

Nobis - Museum Klok en Peel

Toverland

Toverland heeft je iedere dag weer wat anders te bieden. Zo is géén dag hetzelfde. Beleef de eerste zonnestralen in het voorjaar, de zwoele zomer, kleurrijke herfst of zoek de warmte op bij de vuurkorven tijdens de winter! Laat je verrassen in dit veelzijdige attractiepark met 6 magische werelden!

Adres

Toverlaan 2
5975 MR Sevenum
077 467 7050 www.toverland.com Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 19 minuten met de auto

Buitencentrum De Pelen

Nationaal Park de Groote Peel en buitencentrum ‘De Pelen’ liggen op wandel- en fietsafstand van Best Western Hotel Nobis Asten. Via het dorpje Heusden fietst u in 15 minuten naar hartje Nationaal Park de Groote Peel. Liever wat leren over de historie of natuur? Buitencentrum ‘De Pelen’ biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. De agenda staat op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/de-pelen/activiteiten. Of wandel of fiets door het landschap van ondoordringbaar moeras en water, heidevelden, zandruggen, berken en open vlaktes. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Ook trekt de rust van de Groote Peel ruim honderd soorten broedvogels en ook trekvogels.

Adres

Moostdijk 15
6035 RB Ospel
0495 641 497 www.staatsbosbeheer.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 18 minuten met de auto

Nobis - Ontdek de Peel

Toon Kortooms Park

Het Toon Kortooms Park is gevestigd op de plek waar de bekende romanschrijver Toon Kortooms is opgegroeid. Het park is ca. 3 ha groot en bevindt zich midden in natuurgebied De Peel, waarover Toon in zijn boeken zoals 'Beekman en Beekman', 'Help de dokter verzuipt!' schreef. Het park bestaat uit:

  • Blotenvoetenpad
  • Restaurant De Veenderij
  • Brouwerij de Peelreus
  • Peelreus Proeflokaal
  • Museum
  • Kunsttuin

Van 1918 tot 1944 heeft Toon Kortooms op deze plek gewoond, veel inspiratie opgedaan voor zijn boeken en een aantal werken geschreven. Op deze plek, het oude woonhuis van de familie Kortooms is nu een museum over de bekende schrijver. Het verhaal van o.a. Beekman & Beekman kunt u hier opnieuw beleven. In het knusse, maar overzichtelijke museum, is veel over zijn leven terug te vinden.

Adres

Griendtsveenseweg 80
5753 SB Deurne
0493 529 590 www.toonkortoomspark.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 18 minuten met de auto

Deurne

Weidse natuur, rust en ruimte, leuke musea, kastelen en monumenten, gezellige horeca of heerlijk shoppen. Je vindt het allemaal in Deurne, gelegen op de grens van Brabant en Limburg. Een charmant dorp in de Peel dat uitnodigt om te komen ontdekken. Door het verrassende aanbod aan winkels en speciaalzaakjes, is winkelen in Deurne een waar genoegen. Op je gemak snuffelen en binnenkijken op de koopzondag.

Adres

Wolfsberg 9
5751 KX Deurne
www.landvandepeel.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 14 minuten met de auto

De Deurnese Peel en Mariapeel

De Deurnese Peel en Mariapeel zijn twee aangrenzende natuurgebieden gelegen in de provincie Noord-Brabant, in het zuidoosten van Nederland. Beide gebieden bestaan uit uitgestrekte hoogveengebieden met diverse flora en fauna en zijn geliefd onder natuurliefhebbers en wandelaars.

De Deurnese Peel is een natuurgebied van ongeveer 1000 hectare groot en biedt verschillende wandel- en fietsroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Het gebied is bekend om zijn vele vogelsoorten, waaronder de roerdomp, de blauwborst en de kraanvogel. Ook zijn er verschillende soorten reptielen, zoals de adder en de levendbarende hagedis, te vinden in de Deurnese Peel.

De Mariapeel is iets kleiner dan de Deurnese Peel, maar heeft ook een diversiteit aan flora en fauna. Het gebied staat bekend om zijn vele libellen en vlinders, en er zijn verschillende wandelroutes die langs de veenputten en vennen van de Mariapeel lopen.

Beide gebieden hebben bezoekerscentra waar u meer informatie kunt krijgen over de geschiedenis en de natuur van de Deurnese Peel en Mariapeel. Het gebied is het hele jaar door toegankelijk, hoewel sommige delen van de paden in de winter gesloten kunnen zijn vanwege de modderige omstandigheden.

 

Adres

Soemeersingel 107
5759 RD Helenaveen
www.landvandepeel.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 19 minuten met de auto

Ballorig Veldhoven

Ga spelen bij de leukste binnenspeeltuin van Veldhoven: Ballorig! Onbezorgd rennen, klimmen, springen en klauteren. Kinderen kunnen zich eindeloos uitleven in dit speelparadijs en als ouders heb je er geen omkijken naar. Kinderen vermaken zich en Ballorig ruimt alles weer op!

Adres

De Run 5201
5504 DC Veldhoven
www.ballorig.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 24 minuten met de auto

Helmond

Helmond is een eeuwenoude stad. Het markante kasteel uit 1325 in het hart van de stad herinnert aan de middeleeuwse oorsprong van Helmond. De Zuid-Willemsvaart en de spoorlijn brachten de stad in een industriële stroomversnelling. Dit industriële verleden is in de stad nog duidelijk zichtbaar, vooral langs ‘De Knaal’, dat dwars door de stad stroomt. Het geeft de stad een eigenzinnige en robuuste sfeer. De bijzondere architectuur, zoals de beroemde Kubuswoningen, Boscotondo en de wijk Brandevoort en de kunstwerken in de stad maken van Helmond een stad waar we trots op zijn! Helmond is een leuke stad om te winkelen. Er zijn grote winkelketens, maar ook kleinere bijzondere winkels waar service nog hoog in het vaandel staat. Elke zondagmiddag zijn de winkels in Helmond Centrum geopend!

Adres

Steenweg 1
5707 CD Helmond
www.visithelmond.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 17 minuten met de auto

Kasteel Helmond

Kasteel Helmond bestaat bijna 700 jaar. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Het kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1325. Het begon zijn bestaan als verdedigingsburcht bestuurd door kasteelheer Jan III van Berlaer. Het robuuste gebouw lijkt eeuwenlang onoverwinnelijk. Tot een enorme brand in 1549 het kasteel grotendeels verwoest. Eenmaal opgebouwd door kasteelheer Joost van Cortenbach is het veel luxer.

Adres

Kasteelplein 1
5701 PP Helmond
+31 (0)492 587716 museumhelmond.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 17 minuten met de auto

Museum Helmond

Welkom bij Museum Helmond. Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal in de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond. Beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond. In deze moderne kunsthal presenteert het museum tijdelijke fotografie- en kunsttentoonstellingen voor liefhebbers van kunst en cultuur. Kunsthal Helmond is gevestigd in het Boscotondo complex in het centrum van de stad.

Adres

F.J. van Thielpark 7
5707 BX Helmond
0492 587 716 museumhelmond.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 16 minuten met de auto

Loods 20

Helmond heeft een nieuwe nostalgische trekpleister waar je terug kunt naar het dagelijkse leven van vroeger: Loods20. Dit is de locatie waar het draaiorgelmuseum, EDAH-Museum en de Helmondse accordeoncollectie gevestigd zijn. Aan de hand van de verhalen van oer-Helmondse bedrijven kun je beleven hoe het er vroeger aan toe ging. Niet alleen in Helmond maar overal in het land. Loods20 is een aantrekkelijke gelegenheid om herinneringen op te halen en verhalen te delen. Het museumonderkomen is gevestigd in een prachtig monumentaal pand, pal naast het centraal station van Helmond. Voorheen was dit een op- en overslaglocatie van pakketbezorger Van Gend & Loos. Het monumentale en industriële karakter van dit unieke pand is behouden gebleven.

Adres

Binnen Parallelweg 2
5701 PH Helmond
loods20.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 15 minuten met de auto

Jan Visser Museum

Het Jan Visser Museum is oorspronkelijk gericht op het landbouwverleden tot voor de mechanisatie. In 1998 is gestart met het verzamelen van voorwerpen uit de oude ambachten. Machines en gereedschappen van de slager, de smid en de schoenmaker zijn uitgebreid te bezichtigen. Zeer recent is in een nieuw onderkomen op ons terrein aan de Keizerin Marialaan het historisch materiaal van de gemeente brandweer Helmond en diverse bedrijfsbrandweer-korpsen te bezichtigen.

Adres

Keizerin Marialaan 5
5702 NR Helmond
0492 548 504 www.janvisser-museum.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 18 minuten met de auto

KidsPlaza Helmond

Bij binnen- en buitenspeeltuin KidsPlaza Helmond kun je zowel met mooi als slecht weer gezellig komen spelen. Kidsplaza Helmond heeft de leukste speeltoestellen voor kids van 0 tot en met 12 jaar. Met meer dan 2000 m2 aan speelruimte kunnen de kids genieten van de peuterzone, trampolines, glijbanen en nog veel meer. Is het buiten mooi weer? Dan kunnen de kids gezellig buitenspelen. Er zijn klimtoestellen, schommels en veel meer.

Adres

Scheepsboulevard 17
5705 BD Helmond
0492 724800 kids-plaza.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 14 minuten met de auto

Monkey Town

Kom spelen, klimmen en klauteren in de allerleukste indoor speeltuin van Valkenswaard en omstreken! Baan jezelf een weg door de grote speeltoestellen en glij op het hoogste punt met een vaart naar beneden van de verschillende glijbanen. De aparte peuterzone met een ballenbak, minitrampolines, glijbanen en grote legoblokken is speciaal ingericht voor de dreumesen en peuters.

Adres

Pastoor Heerkensdreef 15
5552 BG Valkenswaard
040 204 72 55 www.monkeytown.eu Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 26 minuten met de auto

Attractiepark DippieDoe

Attractiepark DippieDoe is het attractiepark in Brabant voor kinderen t/m 12 jaar! Ga in de spannende achtbaan Tyfoon, zwier rondjes in de Draaikolk of speel met je kleintje in de Dreumesbaai. DippieDoe is kindvriendelijk, veilig, overzichtelijk en weersonafhankelijk. Binnen en buiten is van alles te doen. Gelegen bij recreatiepark Aquabest, nabij Eindhoven. Naast de A2, dus uitstekend bereikbaar!

Adres

Ekkersweijer 1
5681 RZ Best
www.dippiedoe.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 39 minuten met de auto

Blotevoetenpad Toon Kortooms

Het blotevoetenpad is een ware beleving in de Peel, op alle paden komt u diverse natuurlijke ondergronden tegen die uw voeten prikkelen en als het ware masseren. Onderweg zijn er talloze andere belevenissen te vinden, zoals o.a. uitkijktorens, evenwichtsbalken, touwbrug oversteek, moddersloot en steltlopen. Na afloop is er de mogelijkheid de voeten af te spoelen. De uitgezette route is ca. 1 uur lopen en is ook goed begaanbaar met kinderwagen en rolstoel.

Adres

Griendtsveenseweg 80
5753 SB Deurne
0493 529 590 www.toonkortoomspark.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 18 minuten met de auto

Taurus World of Adventure

Bij Taurus World of Adventure beleef je verschillende avonturen voor een hele middag entertainment voor het hele gezin. Zoals het unieke Adventure Golf in vervallen tempel ruïnes, een jungle met T-Rex en geheimzinnige grotten. Een perfecte activiteit voor het hele gezin! Maak een tijdreis door een van de 2 laserarena’s “Space Flight” of “Stargate” en stap in een compleet andere tijd voor je Lasergame-battle. Met twee verschillende arena’s met beide drie etages en meer dan 10 labyrinten gegarandeerd een van de spectaculairste lasergame-arena’s van Europa! Gooi een strike op een van de 10 bowlingbanen met blacklights, licht-effecten en lekker swingende muziek die zorgen voor een extra dimensie. Voor de allerkleinsten beschikken alle banen over flitsende, verlichte hekjes die automatisch omhoog komen als de jongste aan de beurt is. Altijd raak dus!

Adres

Rijksweg 181
5941 AD Velden
077 472 2274 www.taurusworld.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 24 minuten met de auto

SpaSense

Ga je liever naar een wellnessresort dat iets kleinschaliger is? Dan ben je bij SpaSense aan het juiste adres. Dit is het meest ideale resort voor een eerste wellness ervaring. Het resort is overzichtelijk, persoonlijk en kleinschalig. Ondanks het kleinschalige kun je er alles vinden voor een compleet dagje wellness. Een wellnessresort waar gastvrijheid, gastronomie en genieten samenkomen. In het overzichtelijke en gastvrije resort vind je een oase van rust, een ruim aanbod aan sauna’s, baden en rustruimtes en een sfeervol restaurant.

Adres

Zwembadweg 7
5663 PL Geldrop
spasense.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 18 minuten met de auto

Boerenbondmuseum

Het Boerenbondsmuseum is een weergave van een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw. Door de authentiek ingerichte boerderijen (met levende en zeer aaibare dieren), het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje en een aantal werkende fabriekjes waan je je op het Brabantse platteland anno 1900. In het museum worden regelmatig demonstraties verzorgd, ambachten getoond, boter en kaas gemaakt en brood gebakken zoals vroeger.

Adres

Pandelaar 106
5421 NJ Gemert
0492 366 444 www.boerenbondsmuseum.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 23 minuten met de auto

Eindhoven

Eindhoven is een stad die barst van de energie, en die delen we graag met je. Google eens het woord 'innovatie'. De eerste beelden die je ziet zijn gloeilampen en dat is geen toeval. Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven. Het bedrijf veranderde de stad in een industrieel succesverhaal. Tegenwoordig is Eindhoven een bruisende stad in transitie, een stad die barst van de creativiteit, innovatiekracht, technologie, design en kennis. Of je nu op zoek bent naar high fashion, kleinschalige initiatieven, Dutch design of vintage stores: Eindhoven is dé winkelstad van Zuid-Nederland. Ideaal: winkels in het centrum zijn zeven dagen per week open en allemaal binnen loopafstand van elkaar.

Highlights: Strijp-S & Downtown Gourmet market

Adres

Aalsterweg 316
5644 RL Eindhoven
www.thisiseindhoven.com Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 21 minuten met de auto

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het centrum van de Noord-Brabantse stad Eindhoven. Het museum werd in 1936 geopend. Het Van Abbemuseum is vernoemd naar zijn oprichter Henri van Abbe. Van Abbe was een liefhebber van moderne kunst en wilde Eindhoven daar van mee laten genieten. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde. Een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding.

Adres

Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
040 238 1000 vanabbemuseum.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 26 minuten met de auto

Natuurgebied Leudal

Gelegen in de gemeente Leudal, vormt natuurgebied Leudal hét visitekaartje van deze regio. Het gebied wordt veelvuldig bezongen en beschreven.  En terecht! Het Leudal is een zeer bijzonder natuurgebied. Om die reden is een groot deel van het Leudal uitgeroepen tot Natura 2000 gebied vanwege tien bijzondere habitattypen en -soorten. Het gaat om Elzenbroekbossen, Elzen-Vogelkersbossen,  Eiken-Haagbeukenbossen, Beuken-Eikenbossen met Hulst, Oude Eikenbossen, Blauwgraslanden, Beken met waterplanten en Rivierdonderpad, Bittervoorn, Kleine modderkruiper en Bever.

Adres

Roggelseweg 58
6081 NP Haelen
www.bezoekerscentrumleudal.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 25 minuten met de auto

Openluchtmuseum Eynderhoof

Eynderhoof is gelegen in de mooie landelijke en groene omgeving van het dorp Eind, gemeente Nederweert. Het museum wordt onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers. Daarom heeft het museum een eigen gezicht, niet alleen qua cultuur en historie, maar ook wat betreft beheer en exploitatie.

In het museum is veel te zien, te beleven en te ondernemen voor jong en oud. Een bezoek aan de mooie Peelregio is pas echt compleet na een bezoek aan dit Limburgs Openluchtmuseum. Spelen, eten, drinken, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen. Dat past bij dit doe-museum.

Adres

Milderspaat 1
6034 PL Nederweert-Eind
0495 626 507 eynderhoof.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 24 minuten met de auto

Prehistorisch dorp

In hét openluchtmuseum van Eindhoven beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen. Kijk in de agenda wat er op de dag van jouw bezoek te beleven is in het museum.

Ontdek de geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest.

Adres

Boutenslaan 161B
5644 TV Eindhoven
040 252 2281 prehistorischdorp.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 25 minuten met de auto

Museum W

Museum W verwelkomt, inspireert, informeert, maakt nieuwsgierig, vertelt, verleidt, verbaast, emotioneert, toont, triggert, viert, luistert, schittert, overbrugt, flirt, vraagt, daagt uit, fluistert, bruist, omarmt, verbindt, bekent, verwart en duidt. Het Gemeentemuseum Weert is sinds 1982 gevestigd in het voormalige stadhuis, een markant rijksmonument in het centrum van de stad. Onder de naam Museum W slaat het museum een nieuwe inhoudelijke koers in met een vernieuwde opstelling van de vaste collectie en een tentoonstellingsprogramma met eigentijdse kunst en design.

Adres

Meikoel 2
6001 EE Weert
0495 531 920 www.museumw.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 31 minuten met de auto

Strabrechtse Heide

De Strabrechtse Heide is een natuurgebied gelegen in de gemeente Someren, in het zuidoosten van Nederland. Het is een uitgestrekt heidegebied van ongeveer 1500 hectare groot en staat bekend om zijn prachtige landschappen, diverse flora en fauna en historische bezienswaardigheden.

De Strabrechtse Heide is een belangrijk habitat voor diverse planten- en diersoorten, zoals de heideblauwtjes, de adder en de levendbarende hagedis. Het gebied heeft ook een rijke geschiedenis, met archeologische vindplaatsen en sporen van prehistorische nederzettingen.

Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes door de Strabrechtse Heide, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Het gebied is het hele jaar door toegankelijk en biedt prachtige vergezichten, vooral tijdens de bloei van de heide in de zomermaanden.

Adres

De Plaetse 71 A
5591 TX Heeze
www.visitbrabant.com Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 19 minuten met de auto

Venlo

Venlo is een bruisende stad omgeven door groen met ontelbare events en activiteiten, een breed cultureel aanbod en een uitgebreide selectie aan hotspots. Een stad van mensen die van aanpakken weten én vindingrijk zijn. Slenter door de mooie winkelstraten en laat je verrassen door de verschillende stadsdelen. Venlo heeft een compact en overzichtelijk winkelcentrum en de oude kern telt niet meer dan 35000 bewoners. De gezellige binnenstad kunnen we overzichtelijk opdelen in een aantal stadsdelen met elk eigen karakteristieken en charmes. Maar verder kijken dan de stad is absoluut de moeite waard. De prachtige dorpen in de gemeente hebben veel voor je in petto. Van gezellige terrassen tot bijzondere bezienswaardigheden en een prachtige omgeving.

Adres

Prinsessensingel 5
5911 HS Venlo
www.venloverwelkomt.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 28 minuten met de auto

Top Alivio

Bij Top Alivio draait alles om je “goed voelen”. Wij willen dat onze gasten zich speciaal voelen en zich volledig kunnen ontspannen in een mooie omgeving, waarbij puur genieten centraal staat! Pure producten en materialen vormen hierbij het uitgangspunt. Onze keuken serveert de heerlijkste ‘groene’ gerechten die passen bij gezond, bewust en heerlijk leven. Onze nieuwe inrichting en styling zijn beide geïnspireerd op een pure levensstijl, rustige tinten en volop ruimte voor ontspanning. Het kleinschalige en persoonlijke karakter van ons saunacentrum blijft essentieel, net als de persoonlijke dienstverlening voor onze gasten.

Adres

Heythuyserweg 1
6085 NH Horn
0475 589 077 www.topalivio.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 28 minuten met de auto

Thermaalbad Arcen

Beleef complete ontspanning in het Noord-Limburgse Arcen. In het heuvellandschap aan de oevers van de Maas ligt Thermaalbad Arcen. Met alles wat je wenst tijdens een dagje wellnes. Zoek eerst de warmte op in de thermaalbaden en sauna’s. Of ga voor een van de verzorgende lichaamsbehandelingen. Laat je van top tot teen in de watten leggen door onze specialisten. Een heerlijk ontspannende exotische lichaamsmassage, gezichtsbehandeling of kuursessie, alles is mogelijk. Na een bezoek aan Thermaalbad Arcen straalt je huid en zijn je spieren en gewrichten soepeler dan ooit.

Adres

Klein Vink 11
5944 EX Arcen
www.roompot.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 49 minuten met de auto

Daf Museum

In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien. Een fraai dorpsplein, winkeltjes en een garage uit de jaren '30, een replica van het kantoor van de Van Doorne´s en een gezellig café. Maak kennis met de veelzijdigheid van DAF-producten. Bekijk ook de vrachtwagens met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF-geschiedenis. Naast de DAF-bedrijfswagens vindt u hier ook de militaire DAF-voertuigen, DAF-bussen en de DAF-rallyvoertuigen.

Adres

Tongelresestraat 27
5613 DA Eindhoven
040 24 44 364 www.dafmuseum.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 25 minuten met de auto

Venray

Venray is een kleine stad in het noorden van Limburg met een rijke historie. Van een katholiek bolwerk met diverse kloosters in de 17e eeuw tot de hoofdstad van de psychiatrische zorg in het zuiden van ons land en dominerende schaapscompagnieën in de 19e eeuw. Naast deze vroege historie hebben we ook een rijke oorlogshistorie waarin de Slag om Overloon en Venray aan het einde van 1944, centraal staat. Diverse markante plekken, zoals de Grote Kerk, het Duitse oorlogskerkhof en het Oorlogsmuseum in Overloon, doen terug denken aan deze indrukwekkende tijd. Venray kenmerkt zich door de mooie en vooral veelzijdige natuur en het gezellige centrum. Hier kun je naast winkelen ook heerlijk dineren en genieten van een zonnige terras. Je vindt er winkels van grote ketens, lokale ondernemers en toonaangevende horeca met voor ieder wat wils. Niet voor niets hebben zij de titel "Beste Binnenstad" weten te bemachtigen.

Adres

Raadhuisplein
5802 AA Venray
www.venraybloeit.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 31 minuten met de auto

NMC De IJzeren Man

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man is toegangspoort tot het fraaie park De IJzeren Man. Een zeer afwisselend gebied met vennen, beekjes, stuifzand, heide, loof- en naaldbos. Jaarlijks zijn er vier exposities. Er is een prachtige insectentuin, waarin een dierenhotel en insectenmuur staan en waar een stenentuin aangelegd is. In de zomermaanden is op zondag de bijenhal geopend. Eenmaal binnen geweest zie je de buitenwereld met andere ogen. Het IJzeren Man gebied met zijn spiegelende vennen is het ontdekken waard. Actief beleven, met een beschreven route door het bos, over de stuifduinen, langs vennen en moerassen of gewoon ontspannend wandelen.

Adres

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
0495 524 893 www.nmcweert.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 34 minuten met de auto

Weert

Ontdek de leuke stad Weert! Van gezellige terrasjes, culinaire restaurants tot groene hotspots in de stad en niet te vergeten dé Weerter vlaai natuurlijk. Tijdens een dagje winkelen kun je in Weert terecht voor alle welbekende merken, maar ook voor een bezoek aan één van de vele unieke speciaalzaken.

*Foto Johan Horst

Adres

Kasteelplein 2
6001 JC Weert
www.metonsinweert.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 32 minuten met de auto

GlowGolf Weert

Bij GlowGolf Weert speel je minigolf in een waanzinnig decor. Onze Glow-in-the-dark minigolfbaan is een ware adventure tocht langs rivieren, de woestijn en prachtige oceanen. GlowGolf is ontzettend leuk voor gezinnen, groepen vrienden, kinderfeestjes, noem maar op!

GlowGolf zit op vakantiepark Weerterbergen en is toegankelijk voor iedereen op én van buiten het park. Gratis parkeren voor de deur. Kom jij een balletje slaan?

Adres

Trancheeweg 7
6002 ST Weert
0495 584 777 glowgolf.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 34 minuten met de auto

Zwembad De IJzeren Man

Gegarandeerd waterpret bij Zwembad De IJzeren Man, meerdere binnen- en buitenbaden, omgeven door prachtige natuur en in de grote waterplas achter het zwembad ligt een uitdagende Waterskibaan. Daarnaast kun je ook terecht in de Beachclub voor een hapje en een drankje. Genieten, voor iedereen in en om het water.

Adres

Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
www.ijzerenmanweert.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 33 minuten met de auto

Aardbeienland

Je bent van harte welkom in dit sprookjesachtige themapark. In het overdekte deel  (de kas) is een aardbeiensprookjesbos, een aardbeiendroomwereld en een kabouterdorpje te zien. Ook zie je een bijzondere collectie van spullen waar een aardbei op afgebeeld is. Deze collectie is met veel liefde en passie verzameld en uitgestald in vitrines. Kom kijken en laat je onderdompelen in een wereld vol aardbeien!

Adres

Kreuzelweg 3
5961 NM Horst
077 397 0216 www.aardbeienland.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 30 minuten met de auto

Mattel Play!

Bij Mattel Play! Sevenum staat samen spelen, leren en ontdekken centraal. Het lijkt op een binnenspeeltuin, maar het is toch net even anders...

Mattel Play! Sevenum bestaat namelijk uit 8 gethematiseerde speelwerelden waar kinderen zich wanen in de werelden van hun favoriete TV-helden, zoals Thomas De Stoomlocomotief™, Bob de Bouwer™, Angelina Ballerina™ en Brandweerman Sam™. Ook kan er volop gebouwd worden in de Mega zones , kan men zich uitleven op rolschaatsen in de Roller Disco en lekker klimmen en klauteren in de nieuwe Soft Play! klauterzone.

Adres

Midden Peelweg 7
5975 MZ Sevenum
077 440 3000 www.mattelplaysevenum.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 15 minuten met de auto

Roermond

De stad aan het water. Geniet van de bourgondische levensstijl en van de vele hotspots. De historische binnenstad met haar vele winkels en restaurantjes is absoluut een bezoekje waard! De stad is rijk aan cultureel erfgoed. In de binnenstad vind je veel historische gebouwen en monumenten. Roermond is een heerlijke winkelstad. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond dat jaarlijks meer dan acht miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In het centrum vind je veel sfeervolle pleinen en terrasjes en net buiten het centrum kun je winkelen bij het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard.

Adres

Stadsweide 2
6041 TD Roermond
www.weareroermond.com Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 37 minuten met de auto

Nationaal Park De Meinweg

Het Nationaal Park De Meinweg is geologisch gezien van grote betekenis, door het voor Nederland unieke terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Deze zijn ontstaan door erosie van de in het verre verleden door Rijn en Maas afgezette sedimenten én door verschuivingen in de aardkorst. Het totale hoogteverschil tussen de drie terrassen bedraagt 50 meter. Het Roerdal ligt 30 meter boven N.A.P. en het Beatrixplateau op 80 meter. Dwars op de terrassen zijn twee beekdalen ontstaan: het dal van de Boschbeek en van de Roode Beek. Tussen deze beken en beekdalen liggen stille vennetjes en uitgestrekte bossen en heidevelden. Hier komt tegenwoordig weer een adderpopulatie voor.

Direct gelegen aan de rand van Nationaalpark de Meinweg ligt 'Brasserie De Boshut’. Dé plek om te rusten en te genieten van het aanbod eten en drinken. In de sfeervolle brasserie kunt u in een ongedwongen ambiance een kop koffie met Limburgse vlaai of een heerlijke maaltijd nuttigen.

Adres

Meinweg 2
6075 NA Herkenbosch
0475 530 439 www.natuurparkenlimburg.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 47 minuten met de auto

Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is uniek doordat de langste rivierduinengordel van Nederland zich in het gebied bevindt. Deze zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan. Water heeft de grootste rol gespeeld bij het ontstaan van De Maasduinen. Om een beeld te krijgen van wat er in het verleden gebeurd is, gaan we terug naar de tijd dat de Rijn nog door het gebied stroomde en de Maas een zijtak was van de Rijn. Vandaag de dag zijn nog steeds sporen te vinden van de Rijn op bijvoorbeeld Landgoed de Hamert. In de bodem zit namelijk nog steeds Rijngrind verborgen.

Adres

Bosserheide 3e
5855 EA Well
www.nationaal-parkdemaasduinen.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 42 minuten met de auto

Maastricht

Maastricht heeft ontzettend veel te bieden. Er is genoeg te doen en genoeg te beleven, voor jong, oud en alles daartussen. Of misschien wil je de stad op eigen houtje ontdekken. Tussendoor kun je natuurlijk heerlijk shoppen en aan culinair genot is er geen gebrek! Wat het mooie aan Maastricht is, is dat er shoppen écht voor iedereen leuk is. De stad biedt je sjieke en chique boetiekjes in bijvoorbeeld het Stokstraatkwartier, hippe ondernemers showen hun mooiste collecties in Wyck en bij winkelcentra Entre-Deux en Mosae Forum kun je de hele dag door winkelen. De local ontvangt je met open armen. De gezellige sfeer, het gevoel en de bruisende vibe van de stad. We hebben het allemaal aan de local te danken.

Adres

Maasboulevard 80
6211 HS Maastricht
www.bezoekmaastricht.nl Plan route

Afstand van Hotel Nobis Asten: 64 minuten met de auto